Saint Jean Pied de Port

Saint Jean Pied de Port ligt op 35 kilometer van de camping

Centrum voor uitwisseling en culturele en sportieve activiteiten in Baskenland.

Een legendarische stad die haar onvergelijkbare authenticiteit heeft weten te behouden, wat haar wereldwijde reputatie heeft opgeleverd.

Een onmisbare tussenstop tijdens uw verblijf in Baskenland, de middeleeuwse stad Saint Jean Pied de Port in het binnenland van Baskenland, aan de voet van de bergen en de Pyreneeën.

Vanaf de top van de loopbrug staat de citadel op de wacht.

Gebouwd op de plaats van het voormalige kasteel van de koningen van Navarra, domineert de citadel de stad met meer dan 70 meter en is een integraal onderdeel van het netwerk van forten in de westelijke Pyreneeën.

De Sint-Jacobspoort

In 1998 door UNESCO geklasseerd als werelderfgoed, is het de historische ingang voor pelgrims op weg naar Compostela. Het is een van de versterkte poorten van de middeleeuwse stad Saint Pied de Port. Het dankt zijn naam aan de passage van pelgrims uit Santiago de Compostela, die vandaag de dag nog steeds talrijk is.

De weg van Santiago de Compostela

Oorspronkelijk was de Weg van Santiago de Compostela een katholieke pelgrimstocht naar de kathedraal van Santiago de Compostela in Spanje.

De Camino de Santiago de Compostela wordt algemeen aangeduid als de route die begint bij Saint Jean Pied de Port in Frankrijk, aan de voet van de Pyreneeën en eindigt bij Saint Jacques. Een afstand van 876 km.

Espadrilles Donquichosse

Sneakers gemaakt in de zuiverste traditie, van de modellen van onze voorouders tot en met de vernieuwde modellen. In deze winkel vindt u een zeer ruime keuze. De producten komen rechtstreeks van het bedrijf. Het is niet alleen een winkeltje, u vindt er ook een klein gratis museum dat u met liefde het verhaal van de Espadrille vertelt.

Huis Barbier Millox

Gelegen in de stad Saint Jean Pied de Port, heeft Barbier Millox, sinds 3 generaties, in de pure traditie van de banketbakkers de essentiële Baskische kersen- of roomtaart, maar ook traditionele zoetwaren met snoepjes met meerdere smaken: kersen, manzana, gele en groene izarra en traditionele ijsjes.

Het restaurant Arrambide

Philippe Arrambide, sterrenkok, werkt met uitzonderlijke producten, in overeenstemming met de seizoenen. Het is gedreven door zijn passie dat hij voortdurend op zoek gaat naar en experimenteert met nieuwe creaties voor dagenlang.

Het doel: u verrassen met een gecontroleerde zoektocht naar texturen, associaties zonder valse noten en een dressing van verfijnde gerechten met behoud van de smaak van de producten.

De producten zijn uitzonderlijk vers en zo nodig geselecteerd bij lokale producenten of andere regio's.

 
Ik boek
 Reserveren
Van
Tot