Saint Pée

De LAC de St Pée ligt op 10 kilometer van de camping.

Gelegen op 2 kilometer van het dorp St pée, is het Lac de Saint Pée sur Nivelle een Frans meer in de Pyreneeën. Deze plek is een oase van rust in het hart van de natuur. Een spiegel van zoet water, gevoed door vier bronnen, strekt zich uit over 12 hectare.

Zwemmen wordt in de zomer bewaakt.

Ideale plek voor een gezinsvakantie, het hele jaar door geregeld en onderhouden, de vrijetijdsbasis maakt vele wateractiviteiten mogelijk; kanoën, kajakken, waterglijbaan, waterfietsen. Maar deze site biedt ook een fitness parcours, bewegwijzerde paden voor wandelen en mountainbiken, 2 tennisbanen, een accrobranche netwerk, een visgebied, picknickplaatsen.

Iedereen kan, naar eigen smaak, rust, ontspanning en activiteiten vinden.

De Baskische Pelota

Het Baskische peloton is ongetwijfeld de populairste sport in Baskenland. Het is een sport die het resultaat is van een evolutie van het appelspel, van de blote hand, naar cesta punta, naar pala en chistera. Het Baskische peloton bestaat uit verschillende disciplines. Het wordt gespeeld met twee belangrijke instrumenten: chistera (rieten handschoen) en pelota (kleine ronde bal).

Deze sport bestaat uit het sturen van een bal naar een voormuur op een zodanige manier dat de tegenstander de bal niet terug kan nemen.

Oorspronkelijk afkomstig van het oude palmenspel wordt het tegenwoordig door een groot aantal mensen beoefend. In Baskenland heeft elk dorp zijn eigen fronton of fronton, en vanaf jonge leeftijd wordt er op veel scholen pelota gespeeld.

Baskische pelota wordt op verschillende speelplaatsen gespeeld:

- De Fronton of vrije ruimte, in de open lucht, slagwand voorzien van een metalen balk, waarboven de bal moet worden gestuurd.

- Le Trinquet, een volledig gesloten ruimte, met 4 wanden.

- Jaî-alai is 50 meter lang en we spelen de cesta punta.

 
Ik boek
 Reserveren
Van
Tot